fredag 5 april 2013

Ankomst mm

Hej hej!
Jag som trodde jag var BÄST på att hantera jetlag har varit såååå bakis/jetlaggad idag och igår alltså!
Men Alison (hon som är min boss/husmor) tror att det beror på att jag förstå åkte till Melbourne, som ligger 9 h före Sverige, och sen TILLBAKA till Perth som ligger 6 h efter. Rörde till det i lillhuvvet helt!

Flygningen gick iaf bra Arlanda - London (2,5 h, försökte powernappa)
London - Dubai (klarade att vara vaken till 03 sen sov jag till o från i 4 timmar sen var jag vaken)
I Dubai blev vi försenade 3 timmar pga
- Vi kom in försent från London (var samma plan, bara "tekniskt stopp" i Dubai)
- En dam glömde sin medicin vid Secutiry i London så hon kunde inte åka vidare till Australien, därför var de tvungna att hitta hennes väska i planet
- En person blev sjuk och de var tvungna att se om hon ändå skulle kunna följa med (jag tror jag vet vem det var för en från planet la en rejäl pizza mitt på flygplatsen i Dubai, sååååååå äckligt! Tror ni jag kände mig kräksjuk och nojjig efter det?! SVAR: JA!)

Så jag missade mitt anslutande flyg från Melbourne till Perth, men blev ombokad till nästa och lyckades få tag på Alison så hon kunde hämta upp mig senare!

Jag befinner mig nu ca 35 min från CBD av Perth, på en ridskola med ca 50 hästar.
Jag har inte tagit några kort alls - skäms!
Men som kompensation drog jag ett varv där jag sitter just nu (klockan är 20.31 så det är kolsvart ute)
Här sitter jag just nu! Detta är det s.k. "kontoret" som ligger ca 50 m från huset

här är till vänster om mig, lamporna som lyser därute är från huset!
Här ser ni vad som är snett bakom mig, luckan i väggen kommer en närmare bild på nedan;


Detta är köket - här kommer jag spendera en del tid (men mest i köket i huset eftersom det är lite mkt folk i detta kök emellanåt)
I huset bor jag, Alison, Alisons partner Chris och Mark (som jag gärna vill kalla Mike eftersom jag är säääämst på namn).
Jag har fått ett jättemysigt rum på ca... Äh jag är sämst på kvm men det får plats med en 120-säng, två små bord/nattuksbord och i väggen finns en inbyggd garderob! Lagom stort! Precis utanför är ett badrum och precis bredvid badrummet en toalett. Foto kommer!

Det har varit två riktigt varma dagar här, 32-36 grader och fuktigt i luften. Igår behövde jag inte göra annat än att hålla mig vaken till kl 21, och fick sova huuuur länge jag ville! Kl 10 kunde jag inte ligga still längre men var fortfarande trött, så jag tog en promenad, åt ett äpple, hängde lite och gick tillbaka in kl 11. La mig och "vilade" och sov till kl 14. FAIL! Sen fick jag hjälpa till lite på em vilket var skönt - passar mig inte att bara drälla omkring!
Så jag hjälpte till att göra "romantisk picknickkorg" som de har efter uteritterna, och mata hästar som stod inne. Sjukt förvirrande med 50 st nya hästar och alla heter typ samma sak (nu ljög jag men börjar de på samma bokstav känns det lika när de är så många!) men ingen förväntar sig att jag ska komma ihåg allt på en gång och alla är väldigt snälla och hjälpsamma :) De har inga bestämda boxar så inga namnskyltar, och det varierar väldigt vart de står...  Och alla dessa hästord på engelska.. Nog att lära sig enkla saker som "bridle" och "bucket" men sen är det 5 olika sorters hästmat och hinkar och kärl och allt! *mossan i hjärnan löser upp sig"

Lördag och söndag är "big days" dvs FULLT ÖS MEDVETSLÖS med massa lektioner och uteritter och tjo och tjim så då sa jag få vara med och mata hästar kl 07 och sen göra några picknick-korgar och däremellan antar jag att min hjärna kommer proppas full med info!

Har ingen koll på exakt någonting ännu, tider och dagar eller ngt... Men misstänker att jag kanske kommer få vara ledig mån-tis då de har minst att göra, och sen beror resten lite på dag för dag! Jag har ju inget bråttom någonstans och det är lagom mkt "go with the flow" för mig :)

Ska fota lite i omgivningarna också så får ni se hur det ser ut!

Hörs en annan dag!
Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar