tisdag 22 september 2020

Aktse dag 1

Tydligen hade vi försovit oss när vi vaknade 6.15, men med lite regn i luften störtade man inte ur tältet då. Det klarnade upp och frukostgröten serverades med egenplockade blåbär från Salto! Därefter var det packkaos delux innan vi begav oss de 5 km dit kajaken hade lagts upp kvällen innan.


Fortfarande helt hög på hösten här, hela skogens pastell och klar luft utan mygg!



Väl till kajaken började nu nästa projekt: dra kajaken 5 km på en liten kärra, till sjön Laitaure, så att det därefter ska gå att paddla i Rapadalen! Osäkert hur det skulle gå men det hade gjorts tidigare av ”någon på Internet” och en timme senare hade vi faktiskt nått bryggan som var vår destination utan några bekymmer (men lite trötta ryggar). Jag vill vidhålla att jag drog kajaken minst halva vägen, men dessa bilder finns dock inte på min kamera då jag var fullt sysselsatt med att bränna igenom skogen i torpedfart!


Väderprognosen var dock inte på vår sida med vindar som skulle öka under dagen och tillsist nå ca 35 m/s i byarna. Så ursprungsplanen att paddla den sista biten (vilket skulle bli i motvind) lades ner. Det blev istället en rask marsch genom skogen för att sedan däcka i stugorna vid Aktse. Vi hade tält och sovsäckar med men att sova (om det ens går?) ute i så stark vind är inte supernajs. Totalt ca 15 km varav 5 släpandes kajak, ändå en helt ok dagsetapp 😁 Träffade på lite trevligt folk i stugan och återhämtade oss inför en tidig start och en lång aktivitet dagen därpå, med denna fantastiska ”tavla” i bakgrunden


2 kommentarer:

  1. Så vacker utsikt.��Jag följer dina äventyr med stort nöje och intresse och lite mamma-oro förstås. Har sett väderprognoserna och varningarna om starka vindar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. ❤️ Vi håller koll på prognoserna! Kram!

      Radera