torsdag 5 december 2013

Ubud

Hoppade av shuttle bussen (kommer aldrig köra här, trafiken är gaaaaaaalen!! Trodde vi skulle krocka xx gånger) och blev direkt inkallad av en bungalow-typ som sa han hade fläkt-rum för 200 och ac för 250. På vägen dit förhandlade han med sig själv o sa 150 för fläkt och 200 för ac. Väl där så blev jag kär i stället, supermysig liten trädgård och fräscht rum! Sa 250 för fläkt-rum för två nätter och var iskall. Tillsist gav han med sig på 270 (150 kr) för två nätter. Kändes riktigt fint, inkl handduk, wifi, frukost, toarulle, varmvatten... Nöjd tjej! :D speciellt eftersom det är så fint!

Var på marknaden och hamnade i någon slags shopping-trans, får skylla det på att jag är kvinna :P
Fick "prutningsfacit" av en tjej från Indien jag träffade på dykbåten, så nu är jag en stenhård förhandlare ;)
Blev även jagad av en försäljare genom hela marknaden för att jag började pruta på något som jag inte ville ha så när jag gick slog det typ slint och han bara sprang efter och sänkte priset för varje meter! Men tillslut gav han upp, då hade han gått från "2 för 200" till "3 för 30"... men jag köpte ändå inget :P

Mumsig mat för 18 kronor
Hittade för första gången på en vecka något som liknade en chokladkaka... Åh älskade choklad varför är du så goood? :') På stationen hade vi varken choklad eller glass så jag är fortfarande i reunion-stadiet med dessa älskade livsmedel!

Gillar Ubud starkt, hade tänkt åka vidare imorgon (onsdag) men kanske stannar en extra natt!

Dag 8, 4 temples
Bokade in mig på en dagstur som tog oss runt halva Bali och till
- Goa galah,  Elephant cave temple. Själva templet var väl inte så mycket att hänga i granen men "trädgården" som var en blandning av stentrappor, vattenfall, dammar och omgiven av djungel var helt fantastisk

- Tampak Siring, the Holy Spring Temple, var ok! Den heliga källan var typ en swimmingpool med kristallklart vatten, fräscht! För att komma ut från templet var vi tvungna att gå genom en labyrint av butiker där alla säljare ropade "one dulla, I give good price, come look"... Trött!


 - Temen, kaffeplantage. Coolt ställe där de odlade allt från citrongräs och kanel till ginseng och vitpeppar! Haha! Vi fick provsmaka kaffe, cocoste, cocoakaffe, citrongräs-te... Shoppade lite för mkt i deras butik :P


- Penelokan, utsikt över Mount Batur och Lake Batur, mäktigt!


- Besakih, Balis största tempel och anledningen till att jag tog denna tur var en stor besvikelse. Nersmutsat och med guider som försökte tvinga sig på och ofrivilliga donationer. Där rök mina lunchpengar :P

- Bukit Jambul, lunchrestaurang med fantastisk vy över risterrasserna! En kvinna som också var med var så snäll och bjöd mig på lunch eftersom jag inte hade tillräckligt kvar :P Åt den godaste lunchbuffen och var redo att föda tvillingar efteråt, määäätt!

- Klungkung, the Old Court Justice of Klungkung Kingdom. Min favorit för dagen! Grönt, fräscht, vatten, färgglatt!


På kvällen mötte jag upp en fransyska, Stephanie (från tempel-turen, se bilden ovan :) ) och hennes vän Jasmin från Tyskland, för middag! Var fortfarande mätt så år bara dessert ;)
Bestämde mig för att stanna en natt till... hehe!

Dag 9, Ubud
Mötte upp Stephanie kl 11 för att gå till Monkey Forest! Vi var båda väldigt rädda för aporna som hoppade och klättrade omkring på folk, stal mat + andra hemska rykten som vi hört (rota i någons väska, slita i någons hår etc) så vi höll oss på behörigt avstånd (även om det emellanåt innebar att vi skrikande sprang ifrån en lunkande apa). Sjukt fint var det när vi gick nerför trapporna till the Holy Spring, en magisk liten sagovärld!
Arga leken med en jätte-varan (i sten, så jag förlorade ju rätt rejält..)



Så himla rädd att apan bakom mig ska hoppa på mig, därav mitt skräckslagna leende fejs :P
Älskar fransk-engelska, så sjukt roligt när de säger "vot dö föck" (what the fuck) :')
Sen mötte vi Jas och åt lunch, Jas x 2 shoppade loss lite och sen mötte jag upp Stephanie igen, som hittat de två ozzy'sarna från turen, för middag! Är såå förkyld och trött nu, så blev inte sent. Zzzz. Den måste försvinna för nu (torsdag morgon) ska jag vidare till dykparadiset (Lembongan) och kan/vill ej dyka i detta tillstånd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar