lördag 28 juni 2014

Ingen mer dykning

Tänkte att det kunde vara på sin plats med en sista uppdatering i resebloggen med anledning av mina problem kring dykningen. Här har jag samlat inläggen som jag skrivit när reaktionerna uppstått (ibland är det ju lite extra bra att ha en blogg!)





Det var först efter senaste reaktionen som jag träffade på en människa som var kunnig (och vettig?) nog att misstänka att jag hade dekompressionssjukan/dykarsjukan och förbjöd mig från att dyka mer innan jag genomgått en undersökning av en läkare.

Så, nu har jag varit hos en dykläkare som är specialist på området. Han kollade hjärta, lungor, öron och näsa osv. Allting såg bra ut men han berättade en hel del obehagliga saker om dykning, dykbranschen och olika olyckor som "sopats under mattan". 
Han skickade mig även på ett arbets-EKG så jag fick cykla och kolla hjärtat under belastning, även här såg allt bra ut (yay!).  Både den första och denna läkare förtydligade att oavsett om allt ser bra ut (ska även göra ett ultraljud på hjärtat för att se om jag ev har ett -ofarligt- hål) så ska jag inte dyka mer.

Jag har haft "tur" och fått reaktioner främst i huden och lite smått i lungor osv. Men det finns andra med mindre tur som fått proppar i hjärnan, blivit förlamade och sen finns det extrema fall med dykare som dött.

Nu är jag såklart tacksam att jag mår bra och att allt är ok med mig. Ledsen att aldrig mer få dyka, som jag älskar! Men jag hann i alla fall med att dyka på en hel del häftiga och vackra platser, och får vara glad för det jag fått och nu njuta av ett långt, friskt liv ovanför vattenytan ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar