tisdag 20 maj 2014

Kota Kinabalu

Tjingeling!
Efter 10 timmar som enda turist i en fullproppad buss (förutom sätet bredvid mig, fick mig att känna mig ännu mer... vit?) mellan Semporna och Kota Kinabalu så kom jag till Borneo Backpackers kl 5.30. Hade en kod så att jag kunde gå in och softa tills de skulle öppna incheckningen kl 7, så det var snällt!

Gick runt en hel del i stan, drog en djup suck av lättnad när jag såg massa (ok, 4 st på ett cafe) turister och kineser. Staden känns som en normalstor stad, lite kaosig men med moderna hus osv. Alla restauranger är kina-restauranger men de är inte som kinamaten hemma dvs riktig mat från kina = ingen höjdare ;)

Mitt största "problem" just nu är att jag påbörjat min pre-cleanse inför den 7 dagar långa detoxen jag ska göra på Koh Phangan. Dvs äter raw food, grönsaker och frukt ungefär.
Och kineser äter typ inte grönsaker? Kanske 4 morotsbitar, ett fiskhuvud, två liter buljong, ett sönderkokt salladsblad och en skål ris? Dessutom är det sjuukt dyrt med frukt och grönsaker här? En "vanlig" maträtt kanske kostar 8-20 kr. En sallad kostar 30 kr!  

Har hittat en yogastudio som jag varit till två gånger, så det känns såååå skönt att kunna yoga i alla fall!
Kommer ev byta och bo på ett hotell närmre yoga stället, får se hur det går med bussåkandet imorgon!

Annars kommer jag vara här till 24e då jag ska flyga via Kuala Lumpur (11 h mellan flyg) till Koh Samui och sen båt till mitt retreat på Koh Phangan!

Pöss pöss

Blå prick = Kota Kinabalu, en svärdfisk i en rondell, mitt hostel med fin bakgrund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar