måndag 3 mars 2014

Sheep station v 2

Först lite roliga framsteg (för en gammal träningsbloggare :P )
# Lördag klarade jag för första gången att göra elbow handstand med raka ben (mot en vägg!)! Har tränat för detta näst intill varje dag sen mitten av december!
# Söndag klarade jag 6x1 min plankan, har dött efter 3x1 min tidigare.
# Måndag bestämmer jag mig för att jag KAN hoppa över stängslena i yarden, och gör't!

Min kropp och jag är i ett flow nu ;) (träningsmässigt, inte i övrigt vilket ni får läsa mer om nedan :P)

Denna vecka
  • Måndag och tisdag var det riktigt varmt, kämpigt! Sen blev det svalare onsdag till fredag med en final fredag em då brisen dog och vi blev stekta!
  • Under veckan har jag mest stått på dippen och blivit nedstänkt av får som gör bomben när de hoppar ner i vattnet vilket innebär att jag har blöta fötter hela dagen (h a t a r att ha blöta fötter). Vi har också draftat massa får (tusentals) och flyttat dem hit och dit i olika yards.
  • På fredagen när alla andra slutat så började vi klippa svansar (får har naturligt lika långa svansar som labradorer, men det fastnar massa skit och blir massa elände i och under dem så därför klipps de alltid av) och märka får! Sen dippade vi och klockan sex var vi äntligen klara för veckan!
  • Om hästarna var stjärnorna på HR så är det hundarna som är stjärnorna här! Finns såklart både bra och dåliga och allt däremellan men vissa är awesome, bara man vet deras namn så gör de allt för en dvs mest springer och hämtar får ;) Underbart!
  • Har varit ganska arg på kvällarna när jag fått jobba sent så att jag missat middagen med alla de andra och fått äta själv. Vilket är tråkigt. Missar redan alla på lunchen i 4 av 5 fall. 12-timmars arbetsdag är inte min cup of tea, antar att det är för att jag ska vara nöjd om jag i framtiden får sitta på min bak och ha 8 timmars arbetsdag med lunch kl 12 och fika som jag utsätts för allt detta ;)
  • Myst en hel del med Viv som är veckans valp, och Smilie som växer varje dag! Älskar djur ♡
  • En dag när musteringkillarna var ute och samlade ihop får och vi dippade, så kom plötsligt två hästar in i yarden! Kändes lite som ett zoo med både våra hundar men också några andra som var på rymmen, massa får och så dessa två besökare.. :P
  • Börjat få ont i armar, främst armbågar och handleder men också bicepsfästen? Foten började bli bättre på fredagen - äntligen!
  • På vägen tillbaka till Streaky (5 timmars enkel resa på grusvägar sk dirt roads) såg vi en emu med två kycklingar samt ett annat gäng stora emus som sprang asfort! Kängurusarna här är stooora, dvs röda (manliga) och grå/blå (kvinnliga), inget småfjösigt vallabyliknande ;) 
  • Saknar samhället och Internet, främst gymmet, mataffären, byta ett par ord med random folk och whatsapp, haha! Mina podcasts är nästan slut och om 4 dagar försvinner all min musik från Spotify :'/ hur överlevde en innan det fanns smartphones? :[
I övrigt är det ganska skönt att slippa allt sorl ;)
Men känns som att det är allt eller inget och just nu är jag fast i "inget" :P

Är för övrigt 11 månader sedan jag lämnade Sverige idag! Och en månad tills jag lämnar Australien!

här kör vi hem
en av katterna hemma i Streaky som ger mig akupunktur med sylvassa klor! Aaaaaaaaj!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar