måndag 13 januari 2014

Perth - Dunsborough - Perth - SydneyHej hej!
Här kommer en kärnfull sammanfattning om vad som hänt sedan sist;


  • Sov genom det Australiensiska nyåret – PARTEY! Var vaken när det var nyår i Sverige, det måste ju räknas? :-)
  • Efter drygt en vecka hos min ozzy-familj flyttade jag in till ett hostel i Perth och delade rum med 1 st man som klädde sig i kvinnokläder och 1 st kines som pratade i sömnen samt gjorde konstiga saker på konstiga tider (typ packade i/ur sin väska och gick iväg mitt i natten?). En annan normal backpacker som bodde där en natt kallade det för en ”freak show”, vilket kan tyckas vara ett lämpligt namn!
  • Mamma och Tommy kom på besök och vi hade hektiska, men väldigt lyckade, dagar!

Dag 1: Turistar i Perth, Fremantle, äter världens godaste pommes (och känguru/falafel) på Little Creatures (Freo), ser Kings park och utsikten över hamnen.

Dag 2: Hyr bil, åker till flygplatsen och hämtar bagage om inte ville komma med samma flyg som mamma & T och sedan ner till Dunsborough. Äter glass på Sammy’s, premiärbadar i havet (jag badar inte) och träffar på en megafin hund som gör att vi alla vill köpa en likadan. Äter burritos till middag på Amigos där min före detta housemate jobbar!

Dag 3: Heldag i Margaret River där vi provar vin, oliver, choklad, öl, cider, röror, såser, likör osv. Träffar på kängurus och stingrockor vid Hemelin Bay. Äter god matsäck på en gräsplätt och middag gör vi själva på hostelet! På natten röker grannarna gräs och vårt rum fylls med rök… Spännande!Dag 4: Åker till Eagle Bay och en annan Bay samt fyren vid Cape Naturaliste. Ser sälar. Paj till lunch och sedan Bonsai till middag. T blir dålig och får rumsarrest för att bli frisk snabbt!

Dag 5: Heldag på Rottnest Island med mamma! Ser sälar från NZ, sjölejon från Australien samt årsgamla örnar när vi gör en tur med en vild båt runt ön, så värt! I land på ön äter vi god lunchbuffé, träffar Quaccas och badar i havet utan att bli ätna av hajar. På kvällen åker vi till mina Ozzy-föräldrar för en jättetrevlig kväll med supergod mat!Dag 6: Flyger vi mellan Perth och Sydney, äter middag på en kinarestaurang.

Dag 7: Promenerar vi runt i Sydney; till Darling Harbour och Kinesiska trädgården, Botaniska samt Operahuset där vi även går en guidad tur och är stolta Skandinaver ;) Äter pizza till middag (som ni märker är det viktigt att minnas måltiderna, minns dock ej om/vad vi åt till lunch denna dag? Kanske banana bread? :) )


Dag 8: Heldagstur till Blue Mountains där vi åker linbana, fryser och fikar istället för att gå runt i dalen och frysa ännu mer, shoppar Aboriginal-art, träffar koalor och andra coola djur på en wildlife park, åker båt på floden och ser operahuset från en annan vinkel. Till middag blir det pub-mat; jag äter lax och mamma och Tommy lamm. Möms!

Dag 9: Vi åker båt till Taronga Zoo där vi ser allt ifrån sälar till giraffer! Mycket fantastiska djur, min bästa zoo-upplevelse någonsin! Mycket backar i parken! Vi äter schnitzel/wok/veg. burrito till lunch. Sen på kvällen blir det indonesisk mat.
Dag 10: Bussen till Bondi beach där vi sedan går den 6 km långa promenaden till Coogee beach. Vädret är varmt och soligt, vi äter goda stek-hamburgare till lunch och sen på kvällen blir det grekisk restaurang, toppbetyg till den! Jag åt en megagod grekisk sallad och friterad aubergine, mamma och Tommy åt lamm (igen ;) ) och till dessert jordgubbar som var nästan lika goda som hemma! Win!

Dag 11: mamma och Tommy åker hem, jag är sjuk och ligger i min säng hela dagen och svettas (luftfuktighet/värme/feber, ingen vet)

Nu är jag kvar i Sydney i en dag till innan jag tar en buss till Melbourne ikväll. Jag ska bo hos en tjej som couchsurfade hos Richard när jag och Laura var där i augusti – hon bor och jobbar i Melbourne nu!

Sista etappen på mitt år i Australien (ungefär 2 ½ månad kvar nu innan mitt visum går ut) blir att hitta ett jobb för återstående tid -  behöver få ihop mer $$ till min asien-resa, så känner liiite press! Efter många eftersökningar, mail, telefonsamtal och lite jobb-panik/ångest har jag hittat ett working hostel i en liten stad ca 4 timmar från Melbourne, pratade med ägaren imorse som var sjukt trevlig och sa att de nog kunde ha en plats åt mig + att han tyckte det var bra att jag hade erfarenhet av kor för då kunde jag ev jobba på en mjölkgård! Vilket är lite av min skräck eftersom det tydligen är asmycket flugor och luktar skitmycket skit, men försöker hålla fast vid principen att inte jobba med någonting som jag kan jobba med hemma :D För… Det kan jag ju göra hemma ;)

Så har en bra känsla och är taggad på att börja jobba igen! Har varit ledig i 7 (!!!!!!) veckor! HERREGUD vart tar tiden vägen?! Hela 2013 har varit sprängfyllt med upplevelser, men det vet ni ju om ni har läst bloggen... Haha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar