lördag 19 oktober 2013

Ior in the house!

Storyn bakom Ior: När vi tog hem den stora moben (som sprang typ halva vägen) så var det en åsna som hängde på!
Han har varit en tidigare managers husdjur, men varit "bushed" i x antal år. Han tyckte iaf att det var roligare att följa med oss till yarden än att hänga i bushen mer, så han har varit bland våra weeners i nästan en vecka nu. Inte gjort så mycket väsen av sig. Smugit upp för att få sig lite kli i pannan emellanåt. Men nu de senaste dagarna då vi fått använda "jiggern" dvs en stav som ger elchocker (milda) för att få korna att gå (något som vi verkligen bara gör om vi måste, vilket jag verkligen uppskattar med denna station! Vi stressar inte djuren och utsätter dem för lidande! Och jiggern är väldigt svag, typ som ett elstängsel hemma = ingen dör eller utsätts för ohanterlig smärta). 
Anyway. När vi använt denna så har Ior blivit ARG! Då skriker han så högt han kan (alltså, åsneskrik är ju bland det fulaste lätet.. och ovanpå det så står de helt retarded med huvudet uppåt och framåt och skriker så att alla tänder syns! Haha, så knasigt djur!) och även idag när vi skulle få på en hel del kor på stora "road trains" för att ta dem till en annan station. Det tyckte han INTE om!

C ville ha hem honom som ett husdjur ett par dagar, så nu är han hemma här på gården och går omkring och betar! Han blev utsläppt med hästarna, varav en tog sig en sniff i hans bak och då... Sparkade Ior hästen i huvudet! Alltså... Vilket djur detta är! Så liten och oskyldig uppsyn men så mkt tokigheter i den lilla hjärnan!
Iaf, jag gillar Ior :) Och kommer inte gå nära hans bak och sniffa...
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar