söndag 29 september 2013

Ledigt och laddar

Hej!
Kroppen testas när vi jobbar utomhus i 35-40 -gradig värme i 8-10 timmar om dagen. Hemma är jag uthållig och blir jag fysiskt trött återhämtar jag mig snabbt om jag får ett par minuters vila. Men vissa dagar här sugs all energi ut och det känns som att gå uppför en evighetslång backe med sten i fickorna! Då är luftfuktigheten hög och solen gassar och svetten lackar!

Nu är det bestämt att vi beger oss ut och campar från tisdag onsdag kväll och en vecka framåt. Kommer även 2 till + att vi ska börja äta lagad frukost. Kul för kocken att laga ett till mål om dagen, med ytterligare två matgäster, med längre arbetsdagar "i fält" samtidigt som vi inte kommer ha tillgång till ett kök! Misstänker att det kommer gnisslas en hel del tänder och sväljas en del gråt kommande vecka :P
Men, det som inte dödar härdar och det som dödar får mig att känna mig levande! (Sista biten är från en låt, jag är inte suicid :P )

Så.. round 2 börjar på onsdag torsdag, hittills har bara varit uppvärmning! Nu ska allt boskap in (ca 11 000) i yards och processas (kalvar märks/kastreras, de som är stora nog "weenas" dvs tas från sina mammor. Kor som ej har mjölk grav.testas och märks, en del får bada i kemikalier, får horna klippta, steriliseras (spayed cow), sorteras bort osv), sedan ledas ut igen till nya/gamla paddockar. Inte alla på samma gång såklart... men vi börjar med dem längst bort, därför vi bor i camp. Annars är det en timmes bilresa ut i bushen varje dag, och hem varje kväll - bara för att komma till yarden! Ni kan ju tänka er hur stor mark denna cattle station har!
Men idag o på tisdag är jag ledig. Ljuvligt! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar