söndag 11 augusti 2013

Margaret River-area; done!
Eftersom vi hastigt och plötsligt bestämde oss för att lämna Dunsborough för nya äventyr, fick vår långa to-do-list kort deadline!
Så vår sista helg, eller snarare lördagen 3/8, tog vi tag i detta.

Först ut blev whale watching i Augusta! Vi åkte iväg tidigt på morgonen och hämtade upp vår kollega Maike (uttalas Majka) i Margaret River. På denna lilla ”utstickare” längst ner i det sydvästra hörnet ligger Dunsborough högst upp, Margaret River (staden/byn) i mitten och Augusta längst ner! Och valarna befinner sig just nu längst ner, så därför åkte vi dit :) 
Klockan 10 var vi ombord på den lilla båten med ca 20 andra entusiastiska valspanare. Efter en mycket humoristiskt information från kaptenen ("här är livvästen, den är till för att ni ska flyta när jag sänkt båten. Här är en lampa om ni vill läsa och en vissla om ni vill ha mer att dricka. Om vi hamnar i vattnet så håller vi fast oss i varandra med barnen i mitten, kvinnorna i en ring runt dem, och männen ytterst. Om någon radikal feminist är ombord så känn er fria att delta i den yttre ringen. Min besättning är Eric, om ni har några som helst önskemål eller frågor så tveka inte att kontakta någon av besättningen. Dvs honom.")

Sedan begav vi oss ut och efter att ha känt sig lite lagom retarded och inte sett ett skit när alla pekade och vevade åt olika håll, så kom vi tillräckligt nära att även ett otränat öga som mitt kunde skåda ovansidan på en gigantisk Southern Right Wale! De kommer in innanför revet när de har små valbebisar, för när valbebisen grinar efter mat så kommer hajarna och äter dem om de inte gömmer sig här.
Därefter åkte vi ut på öppet hav, båten for som en berg- och dalbana och vi stod längst fram och skrek när magsäcken åkte fritt fall (ni vet, den där hisnande känslan i Balder! x 100 gånger) Och så plötsligt dök en delfin upp och simmade framför båten, EXTAAAS! Sedan lyckades vi på syn på ett ”stim” med Humpback wales som är lite roligare än de gigantiska Right Wales. De hoppar och gör trix, mest när det är dåligt väder (vilket det inte var denna dag) men vi såg en stjärtfena som ingen lyckades fotografera!
Puh, det var en halv novell och dagen var bara 12 när vi kom i land…

Vi åkte vidare till Hemelin Bay där det (vid soligt, vackert sommarväder) är fullt med tama (och ”gadd-fria”) stingrockor som en kan mata! Denna dag var det inte soligt och vackert, så det enda som hände när vi gick ner till stranden var att vi blev nerblötta av kalla vågor! Men vackert var det!
1 - taggade tjejer! 2 - delfin! 3 - Hamelin Bay, 4 - båten, 5 - Hamelin bay (igen), 6 - några cm av ovansidan på en Southern Right Whale!

En blir så galet trött av mycket vind = frisk luft i överflöd! Vi lämnade av Maike hemma hos sig och nästa hållplats blev kaffe-fabriken, där det tyvärr var för mycket folk för att vi skulle orka vänta på en provsmakning… Som tur var fanns en kakfabrik intill så vi tog lite socker-kick istället för koffein! Vidare in till Margaret River centrum där vi sprang in i vår kollega Kelsey som var ute och åkte limousine med ett gäng grabbar varav en fyllde år. Så vi hoppade in där och på 30 minuter åkte den 25 meter på en parkering (var väldigt mycket annat som de ville ha gjort innan de ens kom ut på vägen igen, så vi gav upp ganska snabbt), men vi slapp iaf gå tillbaka till bilen från toaletten och Laura fick en öl och en cigg! Så det var ju trevligt!

Klockan var nu… fyra. Så vi åkte till CHOKLADFABRIKEN där de har världens bästa (näst bästa) cheescake! Så vi åt lite till innan vi åkte hem och dog i soffan efter en händelserik dag!
Kvar:
- Den kända pajen från Dunsborough

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar