fredag 7 juni 2013

Första veckans beskärning avklarad!

Hej!
Nu är det fredag em och jag har (om allt går enligt planerna för just nu står jag i köket hemma) tagit mina sista krafter och promenerat de 15 min till biblioteket! Här finns wifii och internet-datorer som man får låna gratis :)

Kort update;
HUSET - Christian som vi hyr av är världens snällaste! Och nu är han borta i två veckor och sen jobbar han i gruvan ( som är ovan jord) så han är inte hemma så mkt.
Vår indiska husvän är väldigt snäll och efter en ommöblering i vårt rum funkar det bra att dela säng (dvs jag och Laura delar säng, indiern har ett eget rum :D)! (Jag vill ha väggen så att jag vet att jag inte tar för mkt plats :P)

JOBBET - efter introduktionen kändes det jättebra och det känns fortfarande bra! Precis detta jag föreställt mig när jag ville ha ett tufft, fysiskt jobb! Jag förstår att de mest tar in killar för det är TUFFT och tungt! Det låter kanske mesigt med vinranksbeskärning men damn those vines know how to get stuck on the wires!
Vi har en jättebra supervisor och vårt team består av en tjej från uk, och tolv (?) killar från uk, wales, sydafrika, nz, frankrike, tyskland... hade två från estland men de fick sparken.

Kommer ha världens starkaste armar efter 3 månader med detta!

Vi kommer jobba på "contract" from nästa vecka vilket innebär att vi får betalt för hur snabbt vi jobbar. Bra för att hålla motivationen uppe! Men vi "måste" komma upp i minst 19 $/h (ca) för att inte bli av med jobbet! För de får inte betala oss hur lite som helst...

Vi jobbar 7.30-15.30 med en rast på 15 min kl 10 o 30 min lunch någon gång runt 12-13.
Vi är ute i fält hela dagarna vilket innebär att vår bas är bilen. Om vi har tur har de kört dit en liten vagn som är en toalett ;)
Regnar det blir man blöt och om solen skiner blir man svettig!

Kroppen är inte så sliten, lite stel i axlar o rygg men mest känns det i händerna! Vi har en stor "sax" som jag använder 90% av tiden och där den ligger i händerna är jag sliten. Den lilla beskäraren är för jobbig att använda än, annat än på tunnare grenar. /hon som trodde hennes händer var starka

ÖVRIGT -
# Har köpt gymkort!
# Finns en klätterhall här som jag ska prova någon dag :D
# Har börjat gå upp kl 5 igen, härliga rutiner ;)
# Läser Jonas Coltings bok "den nakna hälsan" aka. min bibel! Känner mig så sjukt inspirerad, läs den!!
# många surfare i teamet och tydligen är detta en av världens bästa surfspots (margaret river med omnejd). Ska försöka få tag på en billig våtdräkt o sen hoppa i plurret och börja övaa (kommer helt klart vara biff i överkroppen efter detta! ;) )

Min adress är (om någon vill skicka kärleksbrev, ingen press ;) )
6 rivendell court
6281 donsborough

2 kommentarer:

 1. Ååhhh fysiskt krävande jobb, avis! Min rygg och nacke dör efter en vecka på kontoret, utan datormus. Haha!

  Jag är sämst på att kommentera, men jag läser med jämna mellanrum. Skönt att höra att du lever! :)

  Kramar! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jaa det galler att paminna sig om hur mkt man inte vill vara pa ett kontor nar det blir for tufft pa faltet ;) Men det ar olika saker och bada sliter pa kroppen, pa olika satt :) KRAAAM! <3

   Radera